Veliki ženski orgazam

Vrlo često na filmovima gledamo i u knjigama čitamo o ljudima koji dostižu seksualne vrhunce te povezuju taj doživljaj sa slikama erupcija vulkana i lomljenja valova. Mora da su takve slike vrlo zbunjujuće za ljude koji nikada nisu doživjeli orgazam, a možda još više za one koji ga doživljavaju.

Moramo ipak priznati da kada bi se Zemlja uistinu pomicala za dostizanja vrhunca i kada bi sam vrhunac nalikovao na vožnju brzacima u krhkom kanuu, tada bi ga najvjerojatnije izbjegavali. Pa, što je onda orgazam s velikim slovom "O"?

Najbolje je početi s opisom onoga što se tijekom orgazma zbiva s tijelom. Malo tko bi se iznenadio spoznajom da se pri orgazmu napinju mišići, a povisuje se krvni tlak i ubrzava rad srca. Međutim, postoje i manje poznate promjene. Klitoris se uzdiže i skraćuje, usmine luče i mijenjaju boju, grudi i vagina se šire, maternica dobiva dvaput na veličini, a neke žene osjećaju i "seksualni mlaz" poput usijanog osipa.

Nadalje, na vrhuncu orgazma, žene doživljavaju serije grčenja genitalnih mišića, koja se obično zbivaju 3 do 15 puta unutar vremenskog intervala od 0,8 do 1 sekunde. A, kada napokon stignu do orgazma, žene su mnogo sretnije od muškaraca.

Do vaginalnih orgazama može se stići nadraživanjem G-točke, a ishod mu je ženska ejakulacija. Ne biste vjerovali, ali najveći zabilježeni broj orgazama koje je doživjela žena unutar jednoga sata je 134!, dok je taj najveći broj u muškaraca tek 16.

Međutim, postoji i druga strana orgazma. "Le petite mort" (mala smrt) je rijetka reakcija na orgazam pri kojoj se odmah nakon njegova dostizanja osoba onesvijesti. Nije to ništa strašno ozbiljno, ali poneki nepripremljeni "veliki" ljubavnici mogu doživjeti šok!

Ali, opet, dobrom dijelu ženske populacije za dostizanje orgazma nisu ni potrebni muškarci. Istraživanje "Kinsey Institute for Seks" pokazalo je da u prosjeku ženama treba manje od 4 minute za postizanje orgazma masturbacijom, dok se to prosječno vrijeme produljuje za 5 puta kada u postizanju orgazma pripomažu muškarci.

Orgazmi su užitak koji se stječe vremenom. Ne samo da sposobnost žena za postizanje orgazma raste s godinama, već će žene u 30-im puno vjerojatnije postizati višestruke orgazme, nego što ih postižu djevojke.

Međutim, ne možete li čekati na te zlatne godine kako bi povisili svoju kvotu orgazma evo i nekoliko savjeta:

1. Povećajte razinu svoga seksualnog uzbuđenja stimuliranjem svih osjetila - maštanjem, gledanjem erotskih filmova ili čitanjem "vrućih" sadržaja.
2. Kad se osjećate malo objesnije, povedite se sami, ili uz pomoć svoga ljubavnika, do ruba orgazma, ali se zaustavite prije vrhunca. Ponavljajte postupak 3 puta prije nego što pođete do samog kraja.
3. Nakon orgazma nastavite s nadraživanjem, ponovno upotrijebite maštu, pogledajte video ili pročitajte erotski roman - pričekajte naredni Orgazamorgazam.

Istraživači sa Rutgers University u New Jerseyju otkrili su da desetina žena u dobi od 32 do 67 godina može postići orgazam samo seksualnim maštanjem. Jedan posto ženske populacije može dostići orgazam samo nadraživanjem grudi. Postoji mnogo više od klasičnog "oči u oči" od 2 minute, kod svake žene jedinstveno. Pa, otkrivajte...

© 2008 All rights reserved.

Make a free websiteWebnode