Parada plavuša

Oko 2.000 plavuša prošetaće se u nedjelju ulicama letonske prestonice Rige, na paradi organizovanoj radi podizanja morala Letonaca čija je zemlja u dubokoj ekonomskoj krizi, saopštili su organizatori.

 

Nešto ovako, samo skroz "plavo"..."Ekonomska situacija je takva da je društvu potreban ovakav događaj", kazala je predsjednica letonskog Udruženja plavuša, Marika Gederte.

"LJudi su deprimirani, ne osjećaju dovoljno pozitivnih emocija. Parada je nešto veoma pozitivno i simpatično. A znamo i da plavuše umiju bolje da se zabavljaju", dodala je.

Paradu pod sloganom "Učinimo svijet vedrijim mjestom" predvodiće ženski orkestar, a biće održana u okviru manifestacije "Nedjelja plavuša", koja se po prvi se organizuje u Letoniji.

Na njenom programu su i turnir u golfu, modna revija, bal i konkurs crteža za djecu, a biraće se i najbolja "plavuša advokat", "plavuša novinar", itd.

Poslije više godina snažnog ekonomskog rasta, Letoniju, baltičku zemlju sa 2,3 miliona stanovnika, najteže je pogodila recesija među svih 27 članica Evropske unije.

© 2008 All rights reserved.

Make a website for freeWebnode